Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir saksılık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yapıda yangın çıkması halinde şule ve yaman yangın bapsı sayesinde özelliklerine ilişkilı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Yanlış montaj veya bakım, kapının performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla binalması ve tekdüze olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Yangın Kapısı anayasa amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Olası yangın yahut rastgele bir ateş yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları örgülmaktadır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa hariçya, haricen esaslamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Kapının Kapanma Sistemi: Yangın kapıları ekseri kendiliğinden Yangın kapısı istanbul fiyatı olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu sistem, bapnın yangın yerinde hızlı bir şekilde kapanmasını sağlamlar, sonunda yangının yayılmasını engeller.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana kapıların kenarı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın kucakindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

Kal konusu güç kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dirençlidir.

 ve montajıyla cenkan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı kontralaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle muhaliflaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Report this wiki page